Atvērtas grāmatas vieglajā valodā jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem

30. augusts, 2024 | SIF atbalsts, Profesionāļiem, Vecākiem

Piektdien, 30. augustā, plkst. 11.00, notika biedrības “Papardes zieds” un Izglītības un zinātnes ministrijas organizēts pasākums, kas veltīts jaunu izglītojošu materiālu vieglajā valodā izdošanai, kuri paredzēti jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Pasākums notika Izglītības un zinātnes ministrijas telpās, pirmā stāva telpā “Zinātava”, Vaļņu ielā 2.

Preses pasākumā piedalījās:

  • Anda Čakša, Izglītības un zinātnes ministre,
  • Iveta Ķelle, biedrības “Papardes zieds” valdes priekšsēdētāja,
  • Velga Polinska, biedrības “Dauna sindroms Latvija” valdes priekšsēdētāja,
  • Liene Vītola, bērnu psihiatre un BKUS Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra ambulatorās komandas vadītāja.

Pasākuma laikā tika prezentētas trīs grāmatas, kas paredzētas jauniešiem ar garīga rakstura traucējumiem. Šie izdevumi ir unikāli, jo tie ir izstrādāti vieglajā valodā, lai būtu viegli uztverami mērķauditorijai un palīdzētu jauniešiem labāk saprast savas ķermeņa pārmaiņas, attiecību veidošanas pamatus, kā arī personīgās robežas.

Šo grāmatu izdošanas mērķis ir atbalstīt ģimenes sarunās ar bērniem par ķermeņa pārmaiņām, attiecību veidošanu un vardarbības prevenciju. Tāpat šie materiāli palīdzēs veidot atbalsta sistēmu ģimenēm, kuras audzina bērnus ar intelektuālās attīstības traucējumiem, valsts un pašvaldību līmenī.

Grāmatu izstrādē piedalījās biedrības “Papardes zieds” speciālisti sadarbībā ar vieglas valodas konsultantēm Velgu Polinsku un Guntu Biti. Grāmatas izdotas projekta “Izglītojoši materiāli vieglajā valodā par pārmaiņām pusaudžu vecumā un attiecību veidošanu – praktisks atbalsts jauniešu ar intelektuālās attīstības traucējumiem ģimenēm” (Līg.nr.: 2023.LV/ĢDP_NVO/04) ietvaros, kas tiek īstenots no 2023. gada 1. oktobra līdz 2024. gada 30. septembrim, un to finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds, kā arī Rimi, Antalis AS, unitedpress.lv un AdIDiction.

Grāmatas bez maksas saņemamas, piesakoties https://ej.uz/ieva_un_aleksis .

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Aktuālie piedāvājumi

JauniešiemAKTUĀLI

Konsultācijas

SkolēniemAKTUĀLI

Nodarbības