Noslēgts projekts par izglītojošiem materiāliem vieglajā valodā

21. oktobris, 2024 | SIF atbalsts, Profesionāļiem, Vecākiem

30. septembrī tika noslēgts projekts “Izglītojoši materiāli vieglajā valodā par pārmaiņām pusaudžu vecumā un attiecību veidošanu – praktisks atbalsts jauniešu ar intelektuālās attīstības traucējumiem ģimenēm” (līguma nr. 2023.LV/ĢDP_NVO/04).

Pēc rūpīgas teksta un zīmējumu izstrādes un visa materiāla testēšanas mērķa grupās ir izdotas trīs grāmatas:

  • “Ieva” – 84 lappusēs vieglajā valodā ar ilustrācijām stāstīts par to, kā meitene kļūst par sievieti, par pārmaiņām ķermenī, personīgo higiēnu un citiem seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem, tirāža 2000 eksemplāru;
  • “Aleksis” – 88 lappusēs vieglajā valodā ar ilustrācijām stāstīts par to, kā zēns kļūst par vīrieti, par pārmaiņām ķermenī, personīgo higiēnu un citiem seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem, tirāža 2000 eksemplāru;
  • “Ieva un Aleksis” – 136 lappusēs vieglajā valodā ar ilustrācijām stāstīts par personīgajām robežām, atbildīgu un cieņpilnu attiecību veidošanu, grūtniecību, seksuāli transmisīvajām infekcijām, tirāža 4000 eksemplāru.

Milzīgs paldies grāmatu māksliniekam Haraldam Saknītim, maketētājai Lienei Cīrulei, abām vieglas valodas konsultantēm – Guntai Bitei un Velgai Polinskai -, kā arī Mārtiņam Gineitim par atbalstu drukas darbu organizēšanā un grāmatu atvēršanas pasākuma Liepājā rīkošanā! Tikpat liels paldies uzņēmumam “Omniva”, kas paši piedāvāja šīs grāmatas projekta laikā bez maksas piegādāt pasūtītājiem pa visu Latviju. Savus lasītājus līdz oktobra vidum jau atradušas 3838 grāmatas!

Te var noskatīties filmiņu par grāmatām, šeit – mūsu sarunu Latvijas Neredzīgo bibliotēkā par šīm grāmatām.

Savukārt, grāmatas .pdf formātā pieejamas “Papardes zieds” mājaslapas sadaļas “Izglītojošie materiāli” apakšsadaļā “Bukleti”.

Pēdīgi – https://ej.uz/ieva_un_aleksis var pasūtīt grāmatu bezmaksas eksemplārus (par piegādi gan turpmāk būs jāmaksā pašiem).

Aktuālie piedāvājumi

JauniešiemAKTUĀLI

Konsultācijas

SkolēniemAKTUĀLI

Nodarbības