2018. gadā – 806 izglītojošas nodarbības

16. janvāris, 2019 | Vecākiem

Aizvadītajā gadā biedrība “Papardes zieds” īstenojusi 806 izglītojušas nodarbības visā Latvijā, kas ir divreiz vairāk nekā 2017. gadā. Kopā nodarbībās piedalījās 8068 jauniešu. Salīdzinājumam – 2017. gadā 380 neformālās izglītības nodarbību kopējais apmeklētāju skaits bija 4300.

Mērķis – zināšanas par veselību

Nodarbību mērķis ir izglītot jauniešus par viņu ķermeni, veselību un drošām attiecībām. “Papardes zieds” apmācību modelis ir nodarbību cikls, kura laikā skolēni apgūst aktuālākās tēmas vairāku nodarbību garumā, tādējādi apgūstot daudzpusīgas zināšanas un prasmes. Aizvadītajā gadā tika īstenoti 142 nodarbību cikli, kuru ietvaros 2352 jaunieši ieguva veselības izglītību.

Pieprasītākās nodarbību tēmas pērn bija attiecības un pubertāte gan puišiem, gan meitenēm. Liela interese bijusi arī par sekstingu, lēmumu pieņemšanu un drošām attiecībām.

Vairums – 91% pēc nodarbībām aptaujāto atzīst tās par noderīgām un drīzāk noderīgām, bet 81% piedalītos vai drīzāk piedalītos “Papardes zieds” nodarbībās arī turpmāk.

Dažas skolēnu atsauksmes:

  • Interesanti, izrādās tik viegli runāt par tēmām, par kurām parasti nerunājam.
  • Bija interesanti uzzināt citu viedokļus. Laba pieeja mācīšanai,sasaiste ar dzīves situācijām.
  • Nodarbība bija brīvā gaisotnē, kas to palīdzēja vieglāk saprast.
  • Man patika uzzināt to, ko vēl nezināju. PALDIES par nodarbību!

Pozitīvas arī pedagogu atsauksmes

“Papardes zieds” nodarbības augstu vērtē skolotāji. Lūk, dažas atsauksmes:

  • Pārrunājām dzirdēto, redzēto, izspriesto. Bērni bija ļoti apmierināti, jo patika nodarbības, uzzināja daudz ko jaunu. Nav bijis garlaicīgi, interesantas, aizrautīgas darba formas.
  • Mūsdienās ļoti aktuālas tēmas, kas interesē vidusskolas jauniešus. Labi, ka par šādiem jautājumiem runā ne skolotāji, bet cilvēki no malas, cilvēki, kas daudz zina un ikdienā strādā ar šiem jautājumiem.
  • Ļoti veiksmīga vadītāju sadarbība ar skolēniem, brīva un reizē darbīga atmosfēra!
  • Skolēni bija apmierināti ar nodarbību un teica, ka esot uzzinājuši arī jaunas, līdz šim nezināmas lietas.
  • Skolā pasniedzēji un audzinātāji šīs tēmas pārrunā, bet tie ir skolas darbinieki. Bērni šīs tēmas labāk aptver, ja tās pasniedz citas personas.
  • No audzināmās klases skolēniem bija ļoti pozitīvas atsauksmes par dzirdēto un redzēto. Viedokļi, ka lekcijas bija vērtīgas.

Nodarbības vada profesionāļi

Jāuzsver, ka nodarbības vada pieredzējuši veselības veicināšanas konsultanti – sabiedrības veselības speciālisti, psihologi, pedagogi, kuri ir beiguši biedrības „Papardes zieds” apmācību un saņēmuši sertifikātus par to, ka viņiem ir zināšanas par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem, prasmes vadīt grupu, veidot diskusijas un izmantot interaktīvas metodes. Tā ir arī milzīga uzkrātā pieredze, vadot neformālās izglītības nodarbības.

Vairums nodarbību finansē dažādas Latvijas pašvaldības ar Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem.

Ja vēlaties izglītojošo nodarbību arī savā skolā, sazinieties ar biedrību “Papardes zieds”, zvanot pa tālruni: 67212700 vai sūtiet e-pastu: info@papardeszieds.lv

Aktuālie piedāvājumi

JauniešiemAKTUĀLI

Konsultācijas

SkolēniemAKTUĀLI

Nodarbības